Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Kennismakingsworkshop: (Omgaan met) Het hoogsensitieve kind met een sterke wil

11 augustus 2019 - 13:30 - 11 september 2019 - 16:30

Deze workshop: “(Omgaan met) Het hoogsensitieve kind met een sterke wil” is gekoppeld aan de start van het ouder/kind jaartraject in maart 2020. Deze workshop is ook prima los te volgen als vrijblijvende kennismaking met ons, de paarden en onze kindercoachmethodiek waarbij we werken met het model van de innerlijke familie. Met een afwisseling van praktijk & theorie geven we inzicht en tips om in pittige tijden de rust en balans in jezelf, je kind, je (werk)relaties en je gezin te bewaren of te herstellen. Waar staat ouder/kind, lees dan alle gezinsvormen dus ook pleegouder/pleegkind of grootouder/kleinkind, 2 collega’s of vrienden, etc. Wij zijn er voor iedereen met persoonlijke of professionele interesse in het hoogsensitieve kind met een sterke wil.

Dertig procent van de hoogsensitieve (HSP) kinderen is niet alleen gevoelig, maar heeft daarnaast een ijzersterke wil. Dat is vaak pittig voor de ouders en omgeving maar natuurlijk ook voor de kinderen zelf. Deze enthousiaste (vaak onbegrepen) kinderen zijn vooral op zoek naar nieuwe belevenissen en avonturen, die ze ook vinden bij ons op de boerderij-doe-dagen, ook al staat het soms haaks op hun gevoelige, zachtaardige kant. Een sterke wil en klein hartje net zoals onze paarden. Deze HSP kinderen zoeken prikkels op, waarvan ze tegelijkertijd overprikkeld raken en van ons als volwassenen een weg vragen om hiermee om te gaan. In het lieve, enthousiaste kind blijkt een vurig draakje te wonen, die zijn vlammen niet altijd kan beheersen, maar het liefst net als de andere kinderen vriendschap & plezier be-leeft.

Een pittige combinatie; voor henzelf, maar zeker ook voor hun omgeving.

In deze workshop van Centrum Hier & Nu, voorafgaand ter kennismaking op het jaartraject, geven Marloes Leijten en Lindsay Karels inzicht in de manier waarop deze combinatie van karaktereigenschappen invloed heeft op het gedrag van het kind. Dit doen we door gebruik te maken van praktijkgericht leren met de theorie als naslagwerk. Met behulp van paarden als spiegel worden we al snel bewust van ons gedrag en emoties, ook van ons behoeftes en toekomstdromen. Het vergelijken van familiegedrag met kuddegedrag van paarden maakt je situatie tot een tastbaar beeld, dat tot je verbeelding spreekt en dus makkelijk blijft hangen. We laten je ervaren dat kinderen, net als de rest van je omgeving, je spiegelen net als de paarden. Zeker als je niet oplet! En in het jaartraject leren we jou en je (pleeg)kind hoe je hiervan bewust kunt zijn (herkennen) en effectiever hiermee om kunt gaan (erkennen).

We leren je gebruik te maken van familieopstellingen en leven vanuit het verhelderende model van de innerlijke familie. In kinderen maar ook in  volwassenen huist namelijk een innerlijke vrouw, innerlijke man, innerlijk meisje en innerlijk jongetje met elk hun eigen sterke wil en behoeftes. Deze leren kennen versterkt je rust en harmonie zodat je kunt herkennen wie wanneer aan het woord is en wie je beter naar voren kunt schuiven als je tot een vreedzame oplossing wilt komen. Reageren met harde stem & ijzeren hand (de innerlijke man) roept direct een vlammenzee op van de ijzere wil van het kind (het innerlijke jongetje). En wie het wint? ….het innerlijke jongetje wint altijd!  Wil je weten waarom en hoe je uit de strijd kunt blijven? Kom dan naar onze kennismakingsworkshop.

Kosten: 15 euro per duo **    (Ongeacht of je komt met 2 volwassenen of als ouder/kind combinatie. Leeftijd vanaf 6 jaar.)

De workshop is voorloper van het jaartraject voor ouder & kind :  (Omgaan met) Hoogsensitieve kinderen met een sterke wil maar is ook los te volgen.

** Deze 15 euro krijg je terug als je je inschrijft voor de eerstvolgende cursusgroep (pleeg/groot)ouder/kind jaartraject Omgaan met het hooggevoelige kind met een sterke wil. Deze groep van maximaal 6 duo’s start in maart 2020 en is 1 dag per maand samen met je (pleeg)kind. Meer info? Bel of mail ons gerust voor een vrijblijvende kennismaking.

Gegevens

Begin:
11 augustus 2019 - 13:30
Einde:
11 september 2019 - 16:30
Evenement Tags:
,
Site:
www.wijzijnhierennu.nl

Organisator

Hier & Nu

Locatie

Hier & Nu, Centrum voor Zelfontwikkeling
Kalmthoutsebaan 32
Wernhout, Noord-Brabant 4884 MH Nederland
+ Google Maps
Telefoon
06-26986099
Bekijk de site van Locatie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven