Ons verhaal

HierNuWernhoutmindfulnessbushcraftpaardencoaching

Lindsay

Mijn jeugd was niet gemakkelijk. Toch bleef ik steeds maar doorgaan. Ten koste van mezelf. Uiteindelijk ging het niet meer en belandde ik met extreem overgewicht, een eetverslaving en burn-out in het ziekenhuis. Het licht ging uit, ik was op. Uiteindelijk heeft die bijna-dood-ervaring er wel toe geleid dat mijn ogen geopend werden en mijn levenslicht nu weer volop straalt. En het werkt aanstekelijk! Maar dat ging niet vanzelf. Op de bodem van mijn put zag ik ineens waar ik heen wilde en daar ga ik voor. Ik heb hard aan mezelf gewerkt zowel fysiek, mentaal, professioneel en spiritueel en ben mega-trots op waar ik nu sta.

Inmiddels sta ik zo sterk in mijn schoenen en put ik kracht uit de mensen, de dieren, de plek waarop ik leef & de prachtige natuur om ons heen. Al deze kennis en ervaringen zet ik nu in bij Centrum Hier & Nu om ook jou te helpen je licht voluit te doen stralen en je door niks of niemand te laten tegenhouden op je pad. Dit doe ik onder andere met inzet van onze paarden op de foto, links onze gangmaker Kay Kingsley en rechts ons oude, wijze trekpaard Polleke.

Dennis

In tegenstelling tot Lindsay’s jeugd kwam ik nooit iets tekort en was er liefde en aandacht in overvloed. Er was in ons gezin zelfs ruimte voor pleegkinderen die het thuis niet zo goed hadden. Ik heb dus echt geboft en stond nooit ergens alleen voor. Toen ik volwassen werd wilde ik wel onderzoeken hoe ik me zou redden als ik het wel helemaal alleen moest doen. Voor mij was daarvoor de Outback van Australië de ideale plek. Ik pakte mijn backpack en ging. Die reis heeft mijn leven totaal veranderd. Ik werd verliefd op de ongedwongen, informele sfeer die het outdoor leven biedt. Na die eerste reis wilde ik zelfs voorgoed terug naar Australië; de kunst en het inzicht van wat er allemaal mogelijk is met materialen uit de natuur maakten dat ik op die manier wilde gaan leven. Alles is in overvloed voor je aanwezig, als je het maar durft te zien. Deze mooie ervaringen, de geleerde bushcrafts & ongedwongen sfeer zet ik nu voort op ons terrein voor iedereen die het leren wil.

Ik weet nu dat warmte, voeding, ruimte en veiligheid van levensbelang zijn als je het maximale uit je leven wilt halen. De kennis en kunde om dit in jezelf zonder angst naar boven te halen, is wat ik jou te bieden heb bij Centrum Hier & Nu.

 

life is what happens to you while you are busy making other plans

 

Hier & Nu

De ontmoeting tussen Lindsay en Dennis zette een streep door de emigratieplannen en ze maakten plannen voor een toekomst samen.

Waar Lindsay het liefst te paard de natuur in trekt, gaat Dennis op pad met zijn backpack. Samen genieten ze volop van het steeds meer loslaten van materiële zaken en genieten van wat de natuur en ieders “True Nature” een mens te bieden heeft.

Over leven en overleven ontmoeten elkaar in het Hier & Nu, waardoor er rust & vertrouwen ontstaat in de voortdurende veranderingen die het leven voluit beleven met zich meebrengt. Deze kennis en ervaringen zetten zij nu samen in bij Centrum Hier & Nu waar mens & dier hun krachten verenigen om jou te helpen je zelfontwikkeling meer kracht bij te zetten. Don’t fear the tiger, be the tiger!

Waarheen de weg ook gaat, volg altijd je hart, want dat klopt!

 

Op de hoogte blijven van onze activiteiten? Meld je dan aan voor onze nieuwsbrief: