Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Jaartraject ouder/kind: (Omgaan met) Het hoogsensitieve kind met een sterke wil

1 maart 2020 - 10:00 - 16:00

Dit jaartraject voor ouder/kind: (Omgaan met) Het hoogsensitieve kind met een sterke wil” is bedoeld voor iedereen die Hier & Nu met ons en een prachtige groep van 6 duo’s (Ouder & kind) willen leren om in pittige tijden de rust en balans in jezelf, je kind en je gezin te bewaren of te herstellen. Waar staat ouder/kind, lees dan alle gezinsvormen dus ook pleegouder/pleegkind of grootouder/kleinkind, etc. Wij zijn er voor iedereen, ongeacht je verhaal.

Dertig procent van de hoogsensitieve (HSP) kinderen is niet alleen gevoelig, maar heeft daarnaast een ijzersterke wil. Dat is vaak pittig voor de ouders en omgeving maar natuurlijk ook voor de kinderen zelf. Deze enthousiaste (vaak onbegrepen) kinderen zijn vooral op zoek naar nieuwe belevenissen en avonturen, die ze ook vinden bij ons op de boerderij-doe-dagen, ook al staat het soms haaks op hun gevoelige, zachtaardige kant. Een sterke wil en klein hartje net zoals onze paarden. Deze HSP kinderen zoeken prikkels op, waarvan ze tegelijkertijd overprikkeld raken en van ons als volwassenen een weg vragen om hiermee om te gaan. In het lieve, enthousiaste kind blijkt een vurig draakje te wonen, die zijn vlammen niet altijd kan beheersen, maar het liefst net als de andere kinderen vriendschap & plezier be-leeft.

Een pittige combinatie; voor henzelf, maar zeker ook voor hun omgeving.

 

In dit jaartraject geven Marloes en ik praktische tips en inzicht in de manier waarop deze combinatie van karaktereigenschappen invloed heeft op het gedrag van het kind. Dit doen we door gebruik te maken van praktijkgericht leren met de theorie als naslagwerk. Met behulp van paarden als spiegel worden we al snel bewust van ons gedrag en emoties, ook van ons behoeftes en toekomstdromen. Het vergelijken van familiegedrag met kuddegedrag van paarden brengt niet alleen humor en speelsheid, maar het maakt je situatie ook tot een tastbaar beeld, dat tot je verbeelding spreekt en dus makkelijk toepasbaar is in de dagelijkse praktijk. We laten je ervaren dat kinderen, net als de rest van je omgeving, spiegelen net als de paarden doen. Zeker als je niet oplet! Gedurende de 12 bijeenkomsten verspreid over het jaar leren we jou en je (pleeg)kind hoe je hiervan bewust kunt zijn (herkennen) en er speelser & effectiever mee om kunt gaan (erkennen).

We leren je gebruik te maken van familieopstellingen, creativiteit als hulpmiddel en werken met het verhelderende model van de innerlijke familie. In ieder kind en volwassene woont namelijk een innerlijke vrouw, innerlijke man, innerlijk meisje en innerlijk jongetje met elk hun eigen sterke wil en behoeftes. Deze 4 types leren (h)erkennen versterkt je rust en harmonie zodat je kunt weten wie wanneer aan het woord is en wie je beter naar voren kunt schuiven als je tot een vreedzame & duurzame oplossing wilt komen. Bijvoorbeeld gefrustreerd reageren met harde stem & ijzeren hand (de innerlijke man) roept direct een vlammenzee op van de ijzeren wil van het kind (het innerlijke jongetje). En wie het wint? ….het innerlijke jongetje wint altijd!  Wil je weten waarom en hoe je uit de strijdmodus kunt blijven? Kom dan naar onze kennismakingsworkshop op zondagmiddag 18 augustus of schrijf je gelijk in voor het jaartraject!

 

Kosten: 1395 euro per duo **    (Per Ouder/kind combinatie. Leeftijd vanaf 6 jaar.)

Deze cursus is All-Inclusive. Dit betekent inclusief: rust & ruimte in overvloed, eten & drinken gedurende de 12 dagen gedurende het jaar, een boek en naslagwerk, huiswerkschrift, je eigen edelsteen sieraad voor jou en je kind t.w.v.  14,95 euro p.p. en kosteloze tussentijdse telefonische consultatie van onze 2 kindercoaches Marloes en Lindsay. Tevens zijn er overnachtingsmogelijkheden bij grote reisafstand en een vrijblijvend & kosteloos intakegesprek ter kennismaking op 1 van onze boerderijen in Breda of Wernhout of telefonisch. Het jaartraject zelf vindt plaats bij Hier & Nu, Wernhout (NL).

Ook inclusief is het boek: Het hooggevoelige kind met een sterke wil, (h)erkenning en wegwijzer voor ouder en kind.

De opbrengsten van alle kristallenverkoop, boeken, natuurproducten en activiteiten gaan naar het goede doel van onze stichting Hier & Nu, namelijk  kinderen en geuniformeerde professionals die na ingrijpende gebeurtenissen zoals uitzending, vluchten, scheiding, verlies of brand onze traumatherapie te paard kunnen gebruiken als complementaire zorg en dit door omstandigheden zelf niet kunnen betalen.

** De kennismakingsworkshop met uitleg over het jaartraject en praktijkoefeningen met het paard als spiegel kost 15 euro per duo. Deze 15 euro krijg je terug als je je inschrijft voor de eerstvolgende cursusgroep (pleeg/groot)ouder/kind jaartraject (Omgaan met) Het hooggevoelige kind met een sterke wil. Meer info? Bel of mail gerust of kom langs voor een gratis & vrijblijvend kennismakingsgesprek op onze boerderij. Tel: 06-26986099 (Lindsay)

Gegevens

Datum:
1 maart 2020
Tijd:
10:00 - 16:00
Evenement Tags:
Site:
www.wijzijnhierennu.nl/contact

Organisator

Hier & Nu

Locatie

Hier & Nu, Centrum voor Zelfontwikkeling
Kalmthoutsebaan 32
Wernhout, Noord-Brabant 4884 MH Nederland
+ Google Maps
Telefoon
06-26986099
Bekijk de site van Locatie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven